Thon à la provençale (Tunfisk som i Provence)

En tunfiskeret fra dejlige Provence.

Ingredienser

  • 4 skiver tun (2 cm tykke - ca. 150-200 g pr. person)
  • 4 løg (gerne hvide)
  • 4 tomater (store)
  • ca. 4 tsk kapers

krydderurter

Til garnering

Fedtfattig

Skær løgene i skiver. Flå tomaterne, skær dem i kvarter og anvend kun det yderste kød. Varm olien op i en stor gryde og læg tunfisken, som er drysset med salt og peber, heri. Anbring løgringe, tomater, kapers og krydderurter rundt om fisken. Læg låg på gryden og lad retten simre 25-40 minutter (alt afhængig af fiskens tykkelse, men også grydens beskaffenhed).

Løgene skal være møre og tunfisken begynde at flade ud. Hæld så rødvinseddiken over og lad retten sunde sig et par minutter under låg.

Drys ved serveringen groft salt over tunfisken.
Lav til denne fiskeret enten råstegte kartofler eller en anden typisk ret fra Provence, f.eks. ratatouille (en grønsagsgryde).

Indsendt af
d.
27.08.03.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.