Æblekage

Æblekage som kan nydes både varm og kold med flødeskum.

Ingredienser

Hak smøret og melet sammen, indtil smøret er hakket rimelig småt.
Læg massen i plast folie, og læg den i køleskabet i 20 min.

Skræld æblernerne og skær den i små stykker (dog ikke alt for små).

Tag dejen ud og bland den med creme fraichen.

Del dejen i to stykker.
Rul det ene af delene, til det er ca. 3 mm tykt (brug mel).
Læg den i en smøret form, læg æblerne over, drys til med sukker (efter egen smag).
Rul den anden del af dejen, og læg den over den første del.

Lav huller i dejen med en gaffel.

Sæt i forvarmet ovn på 180 grader. Bag i ca. 45 min, til dejen er gylden brun.

Kan nydes både varm med flødeskum eller creme, eller kold.

Indsendt af
d.
21.07.05.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.