Bage opskrift på vandkringle

Dejen

Først blandes mel og smør sammen så det bliver en grynet masse. Herefter blandes kardemomme i. Gæren røres glat med lidt mælk og hældes i sammen med resten af mælken. Æg og sukker piskes til det bliver lyst og skummende og hæld det i blandingen. Dejen røres godt sammen og skal derefter hæve, tildækket og køligt i 4-5 timer. Dejen æltes let sammen og deles i to, herefter trilles den til to stænger, som nu lægges på plade med bagepapir. De to stænger trykkes flade, cirka 12 centimeter brede.
Lad dejen efterhæve, tildækket og lunt, til den bliver dobbelt størrelse. Kringlerne pensles med vand. De bages på nederste rille i en forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 30 minutter. Når kringlerne er færdige skal de være kølet af før glasuren kommes på. Til sidst røres glasuren sammen og bredes ud på kagen.

Indsendt af
d.
10.08.05.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.