Linser

Velkendte linsekager. Opskriften indeholder både tilberedning af dejen og kagecremen.

Ingredienser

  • Linseforme

Dej

Kagecreme

  • NB: Hvis du hellere vil bruge købekagecreme, så lad være med at bruge et helt brev. Brug et halvt brev til en kvart liter mælk. Fremgangsmåden står på kagecremepakken

bland smør og mel sammen. rør det rundt til smøret er smuldret. kom flormelis i. Tilsæt æggeblommerne og mælken, og ælt dejen sammen. hvis dejen er for tør, tilsæt mere mælk. hvis den er for klistret, kom mere mel i. læg dejen på køl et kvarter.

Skrab vanillen ud af stangen, og bland det med æggeblommer, maizena og sukker. Kog den "tomme" vanillestang med fløden, og hæld derefter fløden ned i resten af blandingen. pisk det hele sammen, og hæld det tilbage i gryden. Pisk til det koger, og afkøl cremen.

Rul dejen ud på bordet. sæt linseformene ind under dejen en ad gangen, og lad dejen falde ned i formen. Tryk dejen af med hånden, og tryk den let fast til formen. Læg 2 tsk kagecreme i hver, og dæk med at låg af den udrullede dej. Tryk dejen fast til kanten, så cremen ikke flyder ud ved bagningen.

Bages på midterste rille i forvarmet ovn, ved 225 grader i 15 min.

Indsendt af
d.
21.09.05.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.