Langtidshævet brød

Ingredienser

Først smuldres gæren ud i fadet. Herefter smeltes smørret, hvorefter det afkøles og tilsættes sammen med de øvrige ingredienser, dog skal man være forsigtig med melet (lidt ad gangen).

Herefter æltes dejen til den er blank og smidig, den skal kunne slippe bordet og ens hænder, den skal være fast. Dernæst lægges dejen i et fad, hvor den dækkes med et fugtigt viskestykke og stilles køligt til næste dag.

Dejen formes nu til et stort brød, som så sættes på bagepapir, og dækkes derefter igen med et fugtigt klæde, hvor det efterhæver i 1½ time. Brødet pensles med vand eller æg, hvorefter det sættes i ovnen ved 250 grader. Til sidst dæmpes temperaturen hurtigt til 190 grader og bages i cirka 45 min.

Indsendt af
d.
18.10.05.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.