Citrusmarmelade med frisk ingefær og rom

En speciel marmelade lavet på citrusfrugter og ingefær.

Ingredienser

Vask citrusfrugterne. Skær dem i ottendedele og pil kernerne ud. Kom dem i en lille gazepose.

Kør citrusfrugterne og ingefæren i foodprocessoren til det er en halvgrov pulpmasse … altså ikke helt jævn, men heller ikke meget grov.

Kog citruspulpen i vand, der lige dækker til den er mør (ca. 20 minutter). Gazeposen bindes til grydens håndtag med ubleget bomuldsgarn, så den hænger ned i gryden og koges med. Kog sagte og under låg, der ligger lidt på klem.

Hvis det koger ind, kommer man kun en lille smule mere vand på, for det er vigtigt, at der bliver ved med at være lidt konsistent i massen.

Tilsæt sukkeret og kog i endnu 20 min. Kom en tsk. saft på en tallerken og stil den i fryseren i 5 min. Hvis saften ikke er geleagtig når den er kold, koges lidt længere. Når saften gelerer er marmeladen klar.

Kom på rene skoldede glas, der er skyllet i 1 spsk. rom (lad rommen blive i glasset), fyld marmeladen på og rør rundt. Dæk glassene til med et stykke køkkenrulle og luk med skoldede låg når marmeladen er blevet kold.

Indsendt af
d.
21.10.05.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.