Oldemors Citronkage

Original citronkage, som oldemor bagte den. Citronerne tilføjer aroma og en syrlighed, der passer perfekt i den søde kage.

Til 6 personer

Kagedej

Ekstra

  • smør (til at smøre formen med)

Topping

Tænd ovnen på 200 grader.

Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt æggene ét ad gangen.
Bland mel og bagepulver, og sigt det i.
Riv citronskal, og tilsæt det sammen med moset kartoffel.

Smør en randform, og kom dejen i.

Bag kagen i ca. 25 minutter. Stik evt. en tandstik ned i kagen for at tjekke, om den er færdig. Hvis der ikke hænger dej ved, når du tager tandstikken ud, er kagen færdig.

Når citronkagen er bagt, vendes den ud af formen og skal så køle af.

Bland vand (eller citronsaft) med flormelis til en glasur. Pynt med glasuren, når kagen er afkølet, og drys til sidst med kokosmel.

Indsendt af
d.
28.10.05.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.