Timian mørbrad

Se hvordan du laver mørbradbøffer med timian marinade.

Til 3 personer

Til denne ret er det bedst med tørret timian. Der laves en olie marinade med timian og hvidløg. De 2 krydderier supplerer hinanden rigtig godt. Jeg bruger gerne rapsolie.

Hvidløg presses ned i olien sammen med timian. Konsistensen må godt være noget tyktflydende, men det er selvfølgelig en smagssag. Ellers doseres der olie efter behov.
Marinaden stilles til side.
Mørbraden afpudses, og skæres i ca. 6-8 tykke bøffer.
Bøfferne brunes på begge sider og krydres med salt og peber.
Bøfferne tages af panden og lægges i et ildfast fad.
Marinaden hældes oven på bøfferne, så det kan trænge ned under stegningen. Evt. overskydende marinade smides ud.
Fadet sættes i en forvarmet ovn ved 200° i ca. 20-25 min.
5 min inden bøfferne er færdige hældes revet ost hen over. Så bliver osten lækker, blød og lige akkurat smeltet, uden at blive brun og hård.

Bøfferne serveres til ris eller kartofler og evt. en god salat. Broccoli eller ærter kan også være rigtig godt til. Af sauce kan man evt. servere en bearnaise sovs. Den færdiglavede bearnaisesauce fra Karolines køkken er både nem og ikke så fedtholdig.

Velbekomme og god fornøjelse.

Indsendt af
d.
03.12.05.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.