Julemad

Julemad med and og god sovs.

Til 4 personer

Andesteg

Sovs

Andestegen:
Først tages indmaden ud af anden, hvorefter den tørres grundigt. Vingespidserne og hals hugges af, og gemmes til sovsen. Derefter gnides anden både ind- og udvendigt med salt og peber. Æblerne skæres i både, og kommes ind i anden sammen med sveskerne. Anden lukkes med nål og tråd. Anden lægges på risten, med bradepanden nedenunder, med brystet nedad. Først brunes anden i 20 min. ved 250 grader. Derefter vendes den, og varmen dæmpes til 160 grader. Man kan eventuelt hælde fedtet fra, alt efter smag og behag. Dernæst kommes der 4-5 deciliter vand i bradepanden, og anden steges til den er færdig, det tager i alt cirka 2 timer.
Ved låret mærkes der, om det løsner sig let, og man ser efter om stegesaften er helt klar. Anden skal stå og køle lidt af, inden den skal parteres. Til sidst skal lårene skæres fri helt om på ryggen. Lårene deles i over- og underlår. Brystet skæres fri på hver side, og deles i cirka 4 stykker.

Sovsen:
Først koges halsen, vingespidserne, kråsen og hjertet sammen med grønsagerne. Herefter skal det sis. Det er en god ide at gøre det i god tid for inden. Stegeskyen hældes fra anden oveni. Det skal stå et øjeblik, og fedtet skal skummes af. Fedtet lægger sig foroven. Dernæst smeltes smørret, og melet piskes i, hvorefter der spædes med skyen, til sovsen er tilpas. Til sidst kommes fløden i, og sovsen koges igennem. Sovsen smages til med salt, peber og lidt ribsgelé, som efterfulgt farves den med lidt kulør.

Dette kan serveres med rødkål og brunekartofler.

Indsendt af
d.
04.12.05.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.