Julemenu

Tilbehør til en god julemenu med brunkartofler og rødkål.

Brunkartofler

Rødkål

Brunkartofler:
Først koges kartoflerne møre i vand med tilsat salt, hvorefter de pilles. Kartoflerne kommes i en sigte og skylles under koldt vand. Herefter smeltes sukkeret lysebrunt på panden, hvorefter smørret straks bliver tilført. Til sidst skal kartoflerne på panden. Ved kartoflerne med en paletkniv så kartoflerne bliver brunet og gennemvarmet.

Rødkål:
Først snittes rødkålen, hvorefter den puttes i gryden med alle de andre ingredienser. Det koges op under låget, dernæst skrues der ned for varmen. Herefter røres der godt rundt så alt bliver godt blandet. Det skal koge i cirka 30 minutter. Herefter slukkes der for varmen og gryden skal stå med låg på, til dagen efter. Dagen efter tilsættes der omkring 1/4 liter rød saft fra tyttebærrene. Til sidst koges det op igen i cirka 20 minutter.

Kan serveres til andesteg og en god sovs.

Indsendt af
d.
04.12.05.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.