Mad til årets julefrokost

Til en god julefrokost hører varm leverpostej og æbleflæsk. Se hvordan du laver det her.

Leverpostej

Æbleflæsk

Leverpostej:
Til at starte med køres svinelever, spæk og løg 3 gange igennem en kødhakker. Bag mel, smør og fløde op, herefter afkøler og rører man med levermassen sammen med æggene. Smag det til med salt og peber. Kom massen i en smurt forme (evt. rugbrødsform) og bag den i et vandbad i ovnen i 1 time ved 160 C.
Inden servering kan man lune leverpostejen og stege nogle bacon og champignons til. Dette kan kommes på et friskbagt rugbrød.

Æbleflæsk:
Steg flæskeskiverne på en tefalpande. Pil løgene og skær dem i skiver.
Skræl æblerne og fjern kernehuset. Skær æblerne i tynde både.
Tag de sprødstegte flæskeskiver af panden, og læg dem på noget køkkenrulle, som kan suge det overskydende fedt. Brun løgringene i lidt af fedtstoffet på panden. Drys med lidt sukker, så løgene karameliserer en smule. Tilsæt æblebådene og steg dem ved svag varme til de er bløde.
Servér på rugbrød mens retten stadig er lun.

Indsendt af
d.
04.12.05.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.