Flødesovs ca. ½ Liter

Til 2 personer

Forbered grøntsager som altid, og skær bunden af stilkene af champignonerne.
Skær champignonerne i tern - der bliver 6-10 tern af 1 champignon.
Hak løget, og "snit" hvidløgene i tynde skiver.
Steg grønsagerne ved god varme i en gryde eller kasserolle. Når champignonerne smider saften, tilsætter du den lette fløde. Når sovsen når op omkring kogepunktet, smuldrer du enten en hel eller halv bouillonterning i sovsen- vurdér om det skal være okse eller svinebouillon, alt efter kødretten. Rør bouillonen ud, og skru ned for varmen inden du tilsætter den anden halve fløde.

Smag til med salt og peber forsigtigt. Lad nu sovsen simre, men husk at røre om jævnligt så sovsen ikke brænder på eller danner for meget hinde. Sovsen har bedst af at simre når den er færdiglavet, i ca.15-30 minutter, for at gøre den lidt rundere. Pas på med salt og peber i starten, og tilsæt hellere lidt hver 2-5 minutter for en god sovs.

Denne sovs passer til stort set enhver form for steaks eller mørbrad. Delikat med lidt champignon og løg, hvilken man sørger for at få med på tallerkenen! :)

Hvis man ønsker, kan denne opskrift også bruges til en god rødvinssovs. Dog bør man spare lidt på bouillonen for ikke at fratage vinen dens smag.

Fremgangsmåden ville ændres en smule, da man tilsætter 3-5 dl vin efter ønske, når champignonerne smider saften.

Her lader man så alkohol simre væk under lidt svagere varme i ca.10-15 minutter, hvorefter man tilsætter boullion, og ellers følger samme opskrift.

Man bør evt. overveje at skifte den lette fløde ud med lidt federe, for at forhindre sovsen i at blive for tynd.

Ved begge tilfælde tilsmages med salt og peber efter eget ønske. Pas dog stadig på med at tilsætte for meget ad gangen, da smagen tiltager lidt mere efter lidt tid. Derfor er det en god idé at tilsætte lidt ad gangen hen ad vejen, da sovsen alligevel bør stå lidt tid på komfuret for bedste resultat.

Laver man almindelige kogte kartofler, kan man uden problemer starte med sovsen når kartoflerne begynder at koge, eller kan man starte med sovsen når man sætter kartoflerne over.

Indsendt af
d.
08.12.05.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.