Julebrød med kanel- og nøddecremefyld

Ingredienser

Kanel- og nøddecremefyld

Fedtfattig

Start med at tilberede cremefyldet:
Hæld mælken i en skål. Drys kagecremepulver i under omrøring (til det tykner lidt) og pisk ca. ½ minut. Tilsæt kanel og hakkede valnøddekerner og pisk igen i ca. ½ minut, indtil cremen er jævn. Sæt cremen i køleskabet i 20 min. Efter en kort omrøring er kagecremen straks klar til brug.
Tænd ovnen på 220 grader.

Bland mel med bagepulver, kardemomme og salt og rør blandingen sammen med sødemiddel og mælk. Tilsæt mere mel og ælt dejen til den er blød og elastisk.

Drys lidt mel på bordet og rul dejen ud til en aflang plade, så den passer til en lille bradepande (ca. 20 x 30 cm).

Fordel kanel- og nøddecremefyldet på dejen og smør den ud. Rul dejen sammen til en roulade på den korte led, sådan at der kommer flest mulige rulle-lag.
Læg Julebrødet i bradepanden/på bageplade beklædt med bagepapir. Tag en saks og klip snit ind i dejen på oversiden. Læg skiftevis hvert snit ud på hver side.

Bag brødet i ca. 14-16 min. (afhængig af ovnstørrelse) i ovnen, til det er fint gyldenbrunt.

Tip! Julebrødet smager bedst, når det er friskbagt. Kan evt. pyntes med lidt (fedtfattig kakao) glasur.

Indsendt af
d.
13.12.05.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.