Spegesild

Ingredienser

Sildene renses, men lad dem beholde finner, skind og hoved. Sildene skylles ikke. Lav en blanding af sukker og salt. Hæld blandingen op i en skål. Læg sildene i lag med salt-sukker blandingen og afslut med salt. Læg noget tungt over sildene, så de holdes under saltet. Sildene skal stå koldt i omkring 3 uger.

Hvis der efter nogen dage ikke er dannet lage nok, hældes sildene over med en kold og kogt saltlage af 350 gram salt pr. L vand.

Vær opmærksom på, at sildene er helt overdækket af lagen, og at de står et koldt sted, omkring 5 grader.

Spegesildene spises ofte uden den helt store tilberedning, men inden brug udvandes de et halvt til et helt døgn i koldt vand.

Indsendt af
d.
28.01.06.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.