Kalkunfrikasse

Traditionel mad, når det er bedst: Kalkunfrikasse med mørt kød og kulørte grøntsagsbidder. Denne variant laves med lækre skiver kalkuncuvette i stedet for små kalkunstykker. Urterne tilføjer naturligt retten friske smagsnuancer.

Til 4 personer

Fedtfattig

Bind porretoppen, selleritoppen, persillestilken og laurbærbladet sammen til en suppevisk. Gem resten af persillen. Kom suppevisken i vandet og kog det. Tilsæt salt.

Tilsæt kødet og fjern evt. grums fra overfladen før det koger. Lad kødet simre i 50 minutter under låg.

Skræl gulerødderne, skær dem i skiver og kom dem i gryden den afsluttende halve time af kogetiden. Tø ærterne op og kom dem i gryden 10 minutter før kødet er færdigt.

Fjern cuvetten og suppevisken fra gryden og læg det til side.

Lav en sauce af det kogende vand ved at piske en smørbolle af mel og margarine i. Gør det gradvist, så den bliver ensartet. Giv derpå saucen 2-3 minutters yderligere kogetid.

Bland urterne i gryden igen. Krydr med peber og yderligere salt efter smag. Pynt med et drys persilleblade.

Skær kødet for og server kalkunfrikassen.

Prøv også denne opskrift på kalkunbryst.

Indsendt af
d.
25.01.03.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.