Skinketærte

En klassisk opskrift på skinketærte. Opskriften indeholder både vejledning til fyld til tærten og til selve dejen.

Til 6 personer

Fyld til tærten

Dej til tærten

Pensling af dejen

Bland salt, fedtstof og kartoflerne (moste). Kom mel ved og herefter tilsæt vandet og ælt det godt sammen. Dejen skal stå i køleskabet i en halv time.

Pil løgene og svit dem. Kom fedtstoffet på en pande, kom så løgene på og svits dem til de er brune. Kom fløde, chilisauce, og sennep op i og smag det med salt og peber. Skyl tomaterne og skær dem i skiver. Tag skinken og skær det i små stykker. Del dejen i to og rul den ene halvdel ud til en cirkel. Kom dejen i en smurt form. Kom tomater, skinke, persille og løg over dejen.

Tag nu den anden halvdel dej og rul den ud. Kom den over fyldet og pensl den med æg. Lav nogle små huller med en gaffel. Kom den i oven ved 200 grader i en halv time.

Indsendt af
d.
02.04.06.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.