Gravad laks

Til 8 personer

Fedtfattig

Find først en passende form til fisken – f.eks. en gratinform eller en flad skål. Knus peberkornene i morteren eller en flad skål. Bland med det grove salt.

Mærk begge laksefileter efter med fingerspidserne. Træk benene ud med en pincet. Drys salt, sukker og peberblanding på begge sider af fileterne.

Den ene af laksefileterne lægges med skindet nedad i formen.

Skyl dilden kort, ryst den tør og hak den fint. To tredjedele af dilden fordeles ovenpå laksefileten i formen.

Læg så den anden laksefilet ovenpå med skindsiden opad. Drys resten af dilden over.

Læg sølvpapir hen over fisken. Læg et træbræt hen over for at give tyngde – bedst med et par konservesdåser ovenpå. Sæt det i køleskabet, og lad det stå der i 2 dage. Hver dag vendes laksen 1-2 gange i formen, så begge fileter prøver at ligge nederst og trække godt i marinaden.

Det var så det! Det sværeste ved hele processen er faktisk at skære det ud og servere det. Hvis man har en rigtig laksekniv, kan man være lykkelig – på grund af den lange, smalle og elastiske klinge, som man kan lave supertynde skiver med. Men man kan naturligvis også klare sig med en anden, så lang kniv som muligt.

Tag fileterne op af marinaden og lad dem dryppe af. Læg dem på et skærebræt med skindsiden nedad. Den lange kniv skal næsten lægges vandret an til snittet og føres parallelt fladt med fisken.

Indsendt af
d.
18.11.03.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.