Gratineret hummer

Ingredienser

Tilbehør

  • brød (Ristet)
  • 4 artiskokbunde (kan undlades)

Læg hummeren fladt ud på et skærebræt, og del den med en tung, skarp kniv. Begynd øverst midt på skjoldet og skær fremad gennem hovedet. Vend kniven og skær så bagud gennem halen. Skaldelene skal hænge sammen i halve.

Fjern mavesækken, der sidder forrest i hver halvdel. Tag alt hummerkødet ud af halen, kroppen og kløerne. Det er nemmest at knække kløerne med en nøddeknækker. Stil skallerne omvendt til afdrypning.

Skær hummerkødet ud i ca. 1 cm. store stykker. Skær svampene ud i samme størrelse. Svits løg og svampe i 1 spsk. smør. Tilsæt tomatpure, smuldr terningen af fiskebouillon i, og spæd med sherry. Kog ind, til næsten al væske er fordampet.

Sigt melet i stuvningen. Rør godt, og tilsæt creme fraiche. Lad det hele koge i ca. 5 minutter. Smag til med peber og evt. salt. Læg hummerkødet i, og lad det blive varme uden at koge. Rør til slut 1 spsk. smør i.

Læg de halve skaller og artiskokbunde i et ovnfast fad eller i en bradepande. Fordel hummerstuvningen i skallerne og artiskokbunde. Drys med reven ost. Hertil kan retten forberedes et par timer i forvejen.

Lige inden serveringen varmes ovnen op til 275 grader. Sæt bradepanden eller fadet midt i ovnen, og gratiner hummerne og artiskokbundene i ca. 8 - 10 minutter, til stuvningen har fået farve og er blevet gennemvarm.

Fordel de halve hummer og artiskokbunde på en forvarmet tallerken, og server med hvidt, ristet brød til.

Indsendt af
d.
18.11.03.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.