Bornholmske bøffer

Jeg bruger cirka 150 gram kød til damer og op til 300 gram for mænd.

Til 1 person

Tilbehør

Kartoffelmosen røres sammen efter vejledningen på pakken. Dog skal der tilsættes ekstra kartoffelmospulver, således at den bliver så stiv at den kan sprøjtes ud. Derefter tilsættes et æg så kartoffelmosen kan blive flot gylden.

Bøfferne steges på en pande, cirka 3-4 minutter på hver side, alt efter tykkelse, og hvor rød man ønsker bøffen. Bøffen skal steges helt færdig, inden den tages af, da turen i ovnen ikke gør bøffen meget mere færdig.

Derefter steges en halv tomat på panden.
Bøffen ligges over på en egetræsplanke. (En egetræsplanke kan købes hos mange isenkræmmere, i hvert fald på Bornholm, ellers kan man få nogen skiver skåret af et egetræ. De er normalt cirka 20 cm i diameter eller aflange. Egetræet giver bøffen den gode smag.)

Kartoffelmosen lægges eller sprøjtes omkring bøffen, som om det var en lagkage. Den sættes i en cirka 200 grader varm ovn i 15-20 minutter til kartoffelmosen er gylden. Tomaten kan lægges på, inden bøffen kommer i ovnen, eller bagefter, alt efter om man ønsker en mere eller mindre bagt tomat. Hvis man har svært ved at få kartoffelmosen gylden, kan man give den en smule grill for farvens skyld.

Plankebøffen pyntes med tomaten, hvidløgssmør og en kvist persille eller andet grønt. Plankebøffen serveres med et ristet flütes og grøn salat.

Indsendt af
d.
28.04.06.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.