Sauce som i Torino

Til 6 personer

Løget rives på den grove side af rivejernet og steges kort tid i olie, i en mellemstor tykbundet gryde på højeste blus. Paprika tilsættes, vent til løget er bruset af. Tomaterne hakkes i små stykker med en stor kniv, og tilsættes. Hvidløgsfeddene deles med en hvidløgspresser eller hakkes helt små med en kniv. Afpas mængden efter, hvor kraftig en hvidløgssmag, der ønskes, og tilsæt det i tomatblandingen.

Når tomatblandingen koges, sænkes til medium temperatur og de øvrige krydderier, salt og sukker, samt mælken tilsættes. Det kan godt være nødvendigt med ekstra salt og sukker. Lad blandingen koge i mindst 20 minutter, men gerne helt op til en time. Hvis farven er meget lys orange, tilsæt da gerne lidt ketchup. Hvis du ønsker en finere konsistens, kan du bruge en stavblender eller si saucen. Derefter jævnes saucen, med mel rørt ud i mælk.

Saucen er særdeles velegnet til kyllingefilet og ris, men kan også matche en steak med kartofler.

Indsendt af
d.
28.06.06.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.