Trøffel - Toppe med trøffel

Ingredienser til bunden

Ingredienser til pynten

  • 1 spsk olie
  • violer (kandiserede)
  • 125 til 150 gram mørk chokolade (blok)

Ingredienser til trøffelen

Sådan laver du bunden: Kom sukker og æg i en skål og pisk det godt, tilsæt så bagepulver og de to slags mel og rør det godt. Tag et ovnenfast fad og kom bagepapir i og kom herefter blandingen i. Kom det i ovnen i 8 til 10 minutter ved 225 grader. Når den er færdig skal den vendes ud på en rist og du skal fjerne papiret. Sådan laver du trøffelen: Tag en gryde og kom piskefløde og fedtstoffet i gryden og få det til at koge, herefter tager du det af blusset. Tag den lyse chokolade og knæk den i små stykker og tilsæt det til feststoffet og piskefløden, Rør rundt til der ikke er klumper. Kom så blommer, likør og flormelis i og rør det ud, kom det i køleskabet indtil du kan sprøjte det ud fra en sprøjtepose. Tag et glas og tryk cirkler ud fra bunden og kom trøffel på dem, kom dem i køleskabet så det lige bliver stift. Sådan pynter du toppene: Tag den mørke chokolade og knæk det i små stykker og kom det op i et vandbad sammen med olien. Tag trøffel-Toppene ud og dyp dem i den mørke chokolade og kom violer på inden chokoladen tørre. Kom dem i køleskabet og lad dem stå lidt, inden du serverer.

Indsendt af
d.
22.07.06.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.