Valnøddebrød

Ingredienser

Tag en gryde og kom det valgte fedtstof op i og kom mælk og vand i, når det er blevet flydende, og der ingen klumper er tilbage. Varm det op, men det må ikke blive så varmt at gærcellerne dør. Tag en skål og kom gæren op i sammen med noget af mælkeblandingen og bland det godt. Kom så det sidste af mælkeblandingen op i. Kom honning, æg, rugmel, valnøddekerner, havregryn og salt op i og bland det sammen. Kom nu hvedemelet op i (dog ikke det hele på en gang) og bland det godt sammen. Lad dejen stå i næsten tre kvarter med mel over og et viskestykke.

Tag 2 forme og smør dem. Herefter arbejder du lidt med dejen og fordeler den i de 2 forme. Kom igen viskestykket over og lad det stå sådan i en halv time.

Kom dem i ovnen i en halv time ved 175 til 200 grader. De skal blive kølige, inden de serveres.

Indsendt af
d.
23.07.06.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.