Opskrift på Spansk omelet

Spansk omelet er en af de mest almindelige tapasretter. Se hvordan du laver det her. Serveres varm eller ved stuetemperatur.

Til 4 personer

Skræl bagekartoflerne, skær dem i skiver og drys dem med en smule salt.
Hak løget og skær hvidløgsfedene i skiver.

Varm olivenolien i en kasserolle, og tilsæt derefter kartoffelskiverne forsigtigt (pas på - saltet kan få olien til at sprøjte). Forsøg at holde kartoffelskiverne adskilt så de ikke hænger sammen. Lad det stege i ca. 5 minutter.

Tilsæt løg og hvidlæg og lad det stege indtil kartoflerne er møre.

Si væden fra i et dørslag. Lad ca. 3 spiseskefulde af olien blive tilbage i kasserollen.

I mellemtiden piskes æg en med smule salt i en står skål. Tilsæt kartoffelmassen og rør, så æggemassen dækker kartoflerne. Hæld ægge-kartoffelmassen tilbage i den varme kasserolle. Sku varmen ned på medium og lad massen stege indtil den er færdig på den side der vender nedad. Kasserollen røstes løbende så massen fordeles.

Vend massen ud på en tallerken og lad den derefter glide tilbage i kasserollen, således at den anden side vender nedad og kan steges færdig.
Lad omeletten køle af, og skær den derefter i passende stykker.

Drys med lidt salt og pres en smule citronsaft på.

Serveres varm eller ved stuetemperatur.

Spansk omelet er måske den mest almindelige form for tapas.

Indsendt af
d.
24.07.06.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.