Oksekød med kartoffellåg

Til 4 personer

Kartoflerne skrælles, skæres i mindre stykker/skiver og koges uden salt i cirka 20 minutter. Hæld vandet fra og damp dem tørre, ryst gryden, ellers brænder de på. Tilsæt smør og 1-2 deciliter mælk, sammen med salt og peber. Piskes, til det har den rette konsistens
50 gram smør smeltes i en gryde, og tilsættes 1 teskefuld mild paprika. Løget svitses. Oksekødet steges til det har taget farve. Tomatketchuppen tilsættes, evt. også 1 dåse hakkede tomater. Smages til med cirka 1½ teskefuld groft salt, og friskkværnet peber. Lad det småsnurre i cirka 10 minutter. Hæld sovsen og kødet i et dybt ovnfast fad, og læg kartoffelmos over som låg. Drys, evt. et tyndt lag rasp over, og fordel små smørklatter. Bages ved 180 grader i varmluftovn (200 i almindelig ovn) i cirka 25 minutter.

Indsendt af
d.
25.07.06.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.