Tapas frikadeller

Disse spændende frikadeller kan både bruges som traditionel tapas eller såmænd serveres til en hovedret med salat.

Til 4 personer

Bland hakket kylling eller kalkunkød med hakket bacon. Riv 1 løg på et rivejern og hak eller pres 1 hvidløgsfed. Tilsæt revet løg, hakket/presset hvidløg, sojasovs, oregano og brødkrummer til kødet, og rør det hele godt sammen.

Form små frikadeller af kødmassen. Hæld lidt mel i en skål og rul frikadellerne forsigtigt i melet. Læg alle frikadellerne på en stor tallerken eller lignende indtil du er klar til at stege dem.

Nu laves saucen til dine tapas frikadeller. Hak det andet løg og det andet hvidløgsfed, og læg det på en tefalpande med en smule olivenolie, frisk persille og lidt salt og peber. Lad det stege forsigtigt indtil løgene er bløde. Hak nu 2 tomater og tilsæt dem. Endelig rives guleroden som ligeledes tilsættes. Tilsæt hvidvin, kryddernelliker, den halve suppeterning (opløst i en halv kop vand), ærter, laurbærblad og lidt tomatpuré.
Rør godt rundt og lad det simre ved svag varme.

Vend nu tilbage til dine tapas frikadeller. Hæld lidt olivenolie på en tefalpande (det er ikke nødvendigt at bruge særligt meget) og steg frikadellerne til de er brune over det hele. Vend dem løbende så de steges på alle sider og sørg for at panden ikke er FOR varm. De må ikke brænde på.
De færdigstegte frikadeller overføres direkte til panden med saucen. Lad frikadellerne simre i saucen i en halv times tid.

Tapas frikadeller kan serveres for sig selv som en traditionel tapas, men du kan også servere dem som hovedret sammen med salat (f.eks. grøn salat og rød peber).

Indsendt af
d.
01.08.06.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.