Fedtfattig forloren hare
Lav en dejlig fedtfattig forloren hare med denne opskrift. Opskriften indeholder også tip til hvordan du laver en sauce til.
Til 4 personer
- 1 1/2 kg hakket svine- og kalvekød
- 4 spsk ribsgelé
- bacon (f.eks. kalkunbacon)
- 3 æggehvider
- lidt havregryn til at samle farsen
- grøntsagsbouillon (2 terninger)
- salt
- peber
Farsen røres sammen med æggehvider, havregryn, salt og peber i en skål. Når det er rørt grundigt sammen, formes massen som et langt brød, og anbringes i midten af en bradepande. Farsen dækkes med bacon (her anvendes kalkunbacon på grund af den lave fedtprocent, men almindelig bacon giver mere smag).
Herefter hældes vand i bradepanden indtil det når halvt op på farsen(ca. 3 cm). Vandet tilsættes ca. 4 spiseskefulde ribsgele og 2 bouillonterninger, samt en smule kulør.
Den forlorne hare sættes herefter i ovnen på 180 grader i ca. 2 timer.
TIP: "Haren" er færdig, når der kommer klar saft frem, når man stikker i midten af den.
Sauce til forloren hare:
Vandet fra haren sies, og hældes i en gryde, som sættes til at koge. Når det begynder at koge tilsættes meljævning indtil saucen har den ønskede konsistens.
Smag til med salt og peber.
- Indsendt af
- d.
- 06.09.06.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Mad fra hele verden ›
- Dansk mad