Tournedos Rossini – Opskrift på Tournedos Rossini

Til 4 personer

Demi-glace

Bland smør og olivenolie i en varm stegepande; krydr bøfferne med salt og peber og steg hurtigt for at lukke porerne i kødet. I en anden pande (gerne teflon) steges foie gras'en hurtigt, og lægges på køkkenrulle. Braisér svampene i en smule smør, med en skefuld Madeira. Tilsæt demi-glacen, og lad det simre i 3 minutter.

Demi-glace: et par gulerødder, lidt selleri og nogle løg hakkes fint og sauteres i smør indtil løgene er gyldne. Tilsæt 2 spiseskefulde tomatpuré, og varm det forsigtigt igennem. Brun 1 kop mel og 1 kop smør, i en stor gryde. Tilsæt 6 kopper varm bouillon og pisk det sammen. Tilsæt grøntsagerne, 1 laurbærblad, en lille smule timian og et par duske persille. Lad det simre i 2 til 3 timer, og skum ind imellem.

Si det hele gennem en fin si, og pres grøntsagerne omhyggeligt, for at trække al smag ud. Så tilsættes der den samme mængde kalvefond, og det hele koges ned til cirka det halve. Når den tages af varmen, tilsættes 2 spiseskefulde Madeira.

Anret tallerkenerne ved at lægge tournedos'erne med en skive foie gras og svampene ovenpå. Placér på en skive brød. Hæld saucen over, og servér med det samme.

Indsendt af
d.
17.10.06.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.