Ostetærte – Opskrift på ostetærte

En dejlig opskrift på ostetærte som kan serveres varm til vin eller te.

Til 1 person

Fyld

Gæren smuldres i dejfadet. Hæld 1 spiseskefuld lunkent vand over og rør gæren glat. Tilsæt æg, fløde og salt, og pisk let sammen. Kom melet i, og ælt dejen glat. Lad den hæve, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse. Ælt dejen let igennem, og tryk den ud i en smurt tærteform, 22-25 cm i diameter. Lad dejen gå op ad formens kant.
Lad den hæve, mens fyldet tilberedes. Mos flødeost, danablu og fløde sammen med en gaffel. Rør mælk og sammenpiskede æg i. Smag til med salt og peber. Hæld ostemassen i formen.
Bages på nederste rille i forvarmet ovn, ved 200 grader, i cirka 35 minutter. Serveres varm til vin eller te.

Indsendt af
d.
24.12.06.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.