Peberkagehus

Opskrift på peberkagehus med karamel og glasur.

Ingredienser

Karamel

Glasur

Start med at tegne og klippe skabeloner. Der skal være 2 gavle, 2 vægge, evt. med vinduer og dør i, og 2 stykker tag. Tænd ovnen på 175 grader.

Varm sirup og mørk farin forsigtigt op, i en gryde, under omrøring, det må ikke koge. Når sukkeret ikke knaser mere og er helt opløst, skal gryden køle af. Sæt den i en opvaskebalje, eller i vasken, der er fyldt med koldt vand. Når gryden er blevet kold, så rør natron i. Bland melet med alle krydderierne, og rør det sammen med sirupblandingen. Slå æggene ud, og pisk dem sammen i en lille skål, og rør dem i dejen. Ælt dejen godt, måske skal der lidt mere mel i. Den skal være fast, men blød. Rul dejen ud på bagepapir, drysset med lidt mel. Rul dejen ud i 3-5 mm tykkelse. Skær dejen ud efter skabelonerne. Bag i 10-13 minutter, eller til dejen begynder at blive mere brun. Lad alle stykker køle af.

Lav karamel til at lime huset sammen med. Strø flormelis ud på en pande i et jævnt lag. Tænd ved svagt blus, og lad sukkeret blive til karamel. Dyb siderne af huset, vægge og gavle i karamellen og tryk dem sammen. Sæt taget på til sidst. Vær forsigtig, karamellen er varm.

Glasur: Rør flormelis og æggehvide til en tyktflydende masse. Hæld den i en lille plastikpose. Stik hul, eksempelvis med en kødnål, i et hjørne af posen. Pynt huset med glasur, og sæt slik på, inden glasuren tørrer.

Indsendt af
d.
02.02.07.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.