Fiskeopskrift med mørksej

Smag fiskeopskriften med mørksej bagt med kartoffelmos, serveret på bund af porre og rødløg og delikat sennepssauce udenom.

Ingredienser

Start med at koge kartoflerne (de skal laves til kartoffelmos). Mens kartoflerne koger, hakkes masser af friske krydderurter. Når kartoflerne er kogt, moses de med æg, krydderurter, salt og peber samt lidt af vandet som kartoflerne har kogt i. Pas på at kartoffelmosen ikke bliver for tynd.

Fileten skæres i portionsstykker og lægges i et smurt, ildfast fad. Der krydres med salt og peber. Kartoffelmosen fordeles over fisken, og fadet sættes i ovnen. Bages ved 200 grader i ca. 11 minutter (afhængig af fiskestykkernes tykkelse). Hvis der er overskydende kartoffelmos, kan det bages i et seperat fad.

Mens fisken er i ovnen, snittes rødløg og porre, og svitses på panden i lidt olie. Der krydres med salt og peber.

Saucen laves ved at koge fløde og fiskefond ind til en passende konsistens. Der kan eventuelt jævnes med lidt maizenamel. Kapers og sennep tilsættes og saucen smages til med salt og peber.

Anret hver enkelt portion med en bund af porrer og rødløg. Læg den kartoffelbagte fisk ovenpå og saucen udenom.

Kan serveres med friskbagt brød og tomatsalat.

Indsendt af
d.
08.02.07.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.