Kyllingelever a´la Torben

Ingredienser

Kyllingeleveren optøs. Leveren består ofte af 2 stykker der hænger sammen med sener. Senerne fjernes, så du har seperate hele stykker lever.
Hvert stykke krydres med salt og peber, og vendes i mel.
Champgnion rengøres og roddelen skæres fra. Vælg champgninon på størrelse med en valnød eller mindre.
Ca. 1 spsk smør smeltes i en tykbundet gryde (en wokgryde er god) Når smørret er varmt vendes leveren i smørret, så hvert stykke bliver guldenbrunt.
Leveren tages af grynden med en gaffel og løget vendes i fedtstoffet til løgnene er klare og bløde. Løgene tages af gryden, så mest muligt fedtstof bliver i gryden.
Chapginonene vendes til slut i fedtstoffet - tilsæt evt yderligere smør.
Champginonerne afgiver en del væde, og efter 1-2 minutter tilsættes en grønssagsboullionterning og ca 1/2 teskefuld groft revet peber - efter smag. Lad peberen få et øjeblik til at svitse af.
Piskefløden tilsættes, røres rundt et par gange, og leveren, løget og skinkestrimlerne tilsættes. En anelse kulør - for at give retten en ensartet udseende - men ikke så det ser ud som brun sovs.
Omrør indtil sovsen får en passende konsistens - ca. 3-4 min.
Sørg for under hele tilberedningen at der er rimeligt godt blus under gryden.
En dejlig, hurtig ret, som spises med jaminris og en grøntsag, gerne bønner, ærter eller en salat af reven selleri med søde stenfri druer og en god dresseing. En ret selv ikkeleverspisende mennesker vil sætte pris på.

Indsendt af
d.
24.02.07.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.