Kartoffelkage - Opskrift på kartoffelkage

Prøv denne lækre kage med blandt andet kartofler og kakao.

Til 12 personer

Glasur

En form smøres (ca. 20x30 cm) og drysses med rasp. Rør smør og sukker godt sammen, tilsæt æggeblommerne. Bland mel og bagepulver i. Mos kartoflerne godt gennem en sigte. Bland dem i dejen, sammen med de finthakkede mandler og mandelessens. Pisk hviderne meget stive. Da dejen er meget stiv, skal halvdelen af hviderne røres i, og den anden halvdel vendes forsigtigt i.

Hæld dejen i formen, og bag kagen midt i ovnen, ved 175 grader i cirka 45 - 60 minutter, til den er gennembagt. Skær kagen løs langs kanten, og hæld den ud til afkøling på en bagerist. Glasér kagen, når den er helt kold.

Indsendt af
d.
18.03.07.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.