Trenette al pesto genovese (Pasta med basilikumsauce)

Den helt klassiske italienske pastaret med pesto.

Ingredienser

Basilikummen bruses let over og rystes godt. Bladene plukkes af og hakkes groft.
Hvidløgsfeddene pilles og presses. Pinjekernerne hakkes fint. Basilikumbladene knuses i en morter med lidt salt. Friskkværnet peber, hvidløg og pinjekerner tilsættes.
Alt bearbejdes i morteren, mens olie og ost tilsættes i en skefuld ad gangen, til saucen bliver cremet.

Pastaen koges og hældes på en sigte en 1/2 kop af kogevandet gemmes. Pestoen fortyndes med 3-4 spsk. kogevand og blandes med den velafdryppede pasta i en varm skål.

Indsendt af
d.
16.03.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.