Arista alla fiorentina (florentinsk flæskesteg)

Ingredienser

Hvisløgsfeddene pilles. Rosmarinkvistene skylles og slynges tørre. 1 spsk. rosmarinnåle hakkes meget fint sammen med hvidløgsfeddene og bindes med olien.

Kødet duppes tørt med et stykke køkkenrulle. Med en spids kniv stikkes huller rundt om i stegen, og fyldes med rosmarin-hvidløgsmassen. Stegen gnides grundigt over det hele med salt og peber. Resten af rosmarinkvistene klippest til (i længden) og trækkes igennem snøringen.

Stegen sættes på spid og grilsteges. Helst over trækul. Først i 30 minutter for stærk varme, derefter for svager varme, mens stegen dryppes med stegesky. Grilltiden er ca. 1½ time. Man kan også stegen den i en ovngrill eller ovnstege den på et fald, i så fald kan man stege skrællede halve eller kvarte kartofler i samme fad, da de opsuger saften fra stegen, og får en utrolig dejlig smag.

Se og denne opskrift på traditionel dansk flæskesteg

Indsendt af
d.
23.03.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.