Citrontærte

Ingredienser

Til mørdejen smuldres smørret med let hånd i melet. Saltet blandes i, og dejen samles hurtig med koldt vand og æggeblommen. Dejen MÅ IKKE bearbejdes for meget da den så bliver tung og løber ned af formens sider. Dejen pakkes ned i en aluform og lægges i køleskabet i ca 1 time, hvorefter en tærteform med løs bund (28-30 cm diam.) smørres, dejen rulles ud med lidt mel på bordet i ca 4 mm tykkelse og lægges i formen. Sørg for at dejen trykkes helt op af formens kanter, sættes i en 200 grader varm ovn i ca 10 min. til den er lysebrun Mens tærtebunden bliver kold, piskes alle ingridienserne til cremen sammen og sættes på varmen. Pisk i cremen, til den jæver let. Sis gennem en sigte. Hæld den afkølede creme i tærtebunden.

Indsendt af
d.
23.03.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.