Pæretærte

Dej

  • 3 spiskef. vand (koldt)
  • 100 g margarine eller smør
  • 1 deciliter pecan eller valnødder (hakkede)
  • 2 1/2 dl mel (hvede)

Tærtefyld

  • 0,5 til 0,75 deciliter sukker
  • 1 dl mel (hvede)
  • 4 spsk brun farin
  • 3 til 4 pærer
  • 1 1/2 tsk kanel
  • 2 spsk mel (kartoffel)
  • 2 spisekskef. margarine eller smør

Sådan laver du tærtedejen: Tag en skål og kom hvedemel og det valgte fedtstof i og bland det. Kom herefter vand og de valgte nødder i og bland det sammen til en dej. Kom den i en form. Sådan laver du tærtefyldet: Kom farin, hvedemel, kanel (0,5 teskef.) og det valgte fedtstof i en skål og mix det sammen. Skær pærerne ud og fjern kerner og skræl. Kom dem i formen. Kom kartoffelmel, 1 teskef. kanel og sukker over pærrene. Kom farin blandingen over i formen. Kom formen i ovnen i næsten tre kvarter ved 175 grader. Pynt evt. med flødeskum og pecan eller valnødder.

Indsendt af
d.
23.04.07.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.