Crepe pandekager
Delikat og udførlig opskrift på crepe pandekager.
Til 5 personer
Pandekagefyld
- 2 æg
- lidt mandelolie
- 2 dl mælk
- 1 1/2 dl sukker
- 3 spsk margarine eller smør
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 dl mandler (malede)
- 2 spsk hvedemel
Tilbehør
- flormelis
- mandelflager (ristede)
- chokolade (revet)
Sådan laver du pandekagerne: Tag en skål og kom halvdelen af mælken og hvedemelet i og pisk det. Så kommer du æg, salt, fløde, sukker og den anden halvdel af mælken i og pisker det sammen. Tag en pande og kom fedtstof på den. Kom lidt dej på og bag pandekagerne.
Sådan laver du fyldet: Tag en gryde og kom hvedemel, mælk og sukker i og pisk det sammen, mens du gør det skal det koge. Kom æggene i en skål og pisk og hæld det så i gryden og pisk igen. Fjern gryden fra blusset.
Kom vanilje, mandler og det valgte fedtstof i og kom passende af mandelolie i. Kom 2 spsk af fyldet på alle pandekagerne. Kom dem i et fad (ovnfast) og kom lidt flydende fedtstof over hver og gratiner i et kvarter ved 175 grader.
Kom pandekagerne på tallerkener og vedlæg tilbehøret.
- Indsendt af
- d.
- 24.04.07.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Dessert