Rugbrød - Opskrift på rugbrød

Til denne opskrift på rugbrød skal der blandt andet bruges kefir, øl, sirup og gær.

Til 2 stk

Tag en gryde og kom det valgte fedtstof op i og lad det blive flydende. Når der ingen klumper er tilbage kommer du kefir i. Det må ikke blive for varmt for så dræber du gærcellerne. Kom så gær i og bland det godt sammen. Kom salt, øl, sirup, klid og æg i og rør det ud. Kom så rug og grahamsmel i og bland det sammen. Kom så hvedemel i (ikke det hele på en gang) rør det ud.

Rugbrødsdejen skal stå i en time med et viskestykke over. Smør en bageplade. Når dejen har stået en time laver du 2 brød og kommer dem på pladen. Der skal de stå i en halv time. Kom de 2 brød i ovnen i 40 til 45 minutter ved 175 til 200 grader.

Indsendt af
d.
26.04.07.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.