Forret - Opskrift på frikadeller af auberginer

Ingredienser

Stilkenden skæres af auberginerne, som skæres i regelmæssige stykker.
Disse stykker koges møre i letsaltet vand i ca. 10 minutter og hældes til afdrypning og afkøling i en sigte.

Hvidløgsfedene pilles. Persillen skylles, duppes tør og finhakkes sammen med hvidløgsfedene. De kogte auberginer presses godt for væde, hakkes småt og blandes med æg, persille og hvidløg og krydres med salt, peber og muskatnød. Derefter tilsættes så meget rasp at det bliver til en blød fars.

Med en spiseske dyppet i vand formes farsen til små boller, som lægges på et skærebræt drysset med rasp og med hænderne hurtigt formes til flade frikadeller. Oversiden af frikadellerne drysses med rasp, som med en let hånd trykkes fast.

En passende mængde solsikkeolie varmes godt på en bred pande, og frikadellerne steges sprøde på begge sider og serveres straks med citronbåde og friskhakket persille.

Dette kan bruges både som forret eller som en hovedret efter en "tung" forret.

Indsendt af
d.
30.03.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.