Wienerbrød - Opskrift på wienerbrød

Ingredienser til fyldet

Ingredienser til dejen

Tag en skål og kom mælken og gæren op i og bland det sammen. Kom herefter stødt kardemomme, salt, det smeltede fedtstof, æg og sukker op i og bland det. Kom så hvedemel i (ikke det hele på en gang) og bland det godt sammen. Stil skålen et koldt sted, og der skal den stå i 10 minutter. Tag en kagerulle og lav dejen til en aflang firkant. Lav fine stykker af fedtstoffet og kom det ud på dejen, men kun på i to tredjedele. Læg dejen oven på hinanden i 3 lag (først det uden fedtstof). Rul igen dejen og læg dem sammen i 3 igen og gør dette et par gange. Den skal stå i 10 minutter mellem hver gang. Tag dejen og lav den til to og lav så to aflange firkanter og skær hvert ud til tolv stykker. Bland alle tingene til fyldet sammen og fordel det på stykkerne og træk de 4 hjørner ind i midten og tryk dem sammen. Kom dem på en plade med bagepapir og lad dem stå der i to til tre timer (koldt sted). Smør æg på alle stykkerne og kom dem i ovnen i
10 minutter ved 225 grader.

Indsendt af
d.
26.04.07.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.