Saltet lammelår

En god opskrift på lammekølle som lægges i en lage af sukker, salt og vand i nogle dage før den koges.

Ingredienser

Sky

Lammekøllen gnides med en blanding af salt og sukker. En lage koges af vand, salt og sukker. Lagen afkøles, og køllen lægges heri 2 -3 dage og stilles koldt.

Den tages op og koges i vand med lidt salt i 1½ time. Den afkøles og opbevares i suppen og sættes i køleskabet. Tag den frem nogle dage og skær et par skiver til frokost.

Sky: Bouillonen skal være helt fri for fedt. Den får et opkog og tilsættes husblas, der i forvejen har stået i koldt vand i 5 minutter. Portvinen tilsættes, og skyen hældes i forme. Når den er stiv, kan den skæres i strimler eller hakkes.

Indsendt af
d.
05.04.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.