Gryderet - Opskrift på gullasch

En helt fantastisk gryderet med oksekød og gode grøntsager og krydderier. En sand fest at servere.

Til 10 personer

tilbehør

  • 20 dl ris (2 dl pr. person)
Fedtfattig

Fjern fedt fra kødet, hvis der er noget. Vend kødet i peber og salt. Husk, at der er meget kød, og derfor skal der også være meget peber og salt.
Pil alle løgene og skær dem i både. Hvert løg skæres i 8 både (10 hvis løget er meget stort).

Rens peberfrugterne og chilierne, og skær dem i strimler. Sørg for at vaske hænder bagefter, så chilien kommer af fingrene, og ikke ved et uheld kommer i øjet.
Skær også de soltørrede tomater i strimler. Hvis de er alt for hårde, kan du evt. lægge dem i vand et par timer før.

Varm olien i en stor gryde. Svits kødternene, indtil de har fået farve. Hvis der kommer meget væske i bunden af gryden, så man ikke kan stege kødet ordentligt, så hæld kødsaften fra gryden over i en kop (smid det ikke ud), og brun kødet videre. Når næsten alt kødet har fået farve, kommes peberfrugt, chili og løg i. Steg det med i cirka 4-5 minutter.

Hæld derefter bouillon i (og evt. den kødsaft, som du har hældt fra). Derefter skal tomatkoncentrat og de soltørrede tomater i. Sørg for at røre det hele godt rundt.

Det hele skal nu stå og småkoge i en ½ time. Smag på retten, og beslut, om der er nok salt og peber i. Derefter skal retten småkoge videre i yderligere 1 time.

Dåserne med kidneybønner skal åbnes og væsken hældes bort. Kom bønnerne i, og bland det hele godt sammen. Skru op for varmen, og når det koger godt, jævnes retten med maizena. Smag igen på retten, og kom evt. ekstra salt og peber i, og hvis du kan lide det meget stærkt, noget chilipulver.

Indsendt af
d.
12.06.07.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.