Lagkage med banan

Til 8 personer

Kakaobunde

Bananfyld

pynt

Kakaobunde: Pisk smør og sukker sammen, til det smuldrer.
Kom det ene æg i, og pisk godt. Tilsæt det andet æg og pisk, til blandingen er let og luftig. Bland mel sammen med bagepulver, vaniljesukker og kakao. Vend det i smørblandingen, skiftevis med mælken. Fordel dejen i en smurt springform, cirka 22 cm i diameter. Bag kagen midt i ovnen, i cirka 50 minutter ved 175 grader. Dæk den, evt. med bagepapir, efter cirka 1/2 time, så kagen ikke bliver for mørk.
Lad kagen køle af og flæk den forsigtigt i 3 bunde.

Bananfyld: Pisk fløden til et let skum.
Blend abrikosmarmeladen ved hurtigste hastighed i cirka 10 sek. Hæld marmeladen i flødeskummet, men gem cirka 2 deciliter abrikosflødeskum til pynt. Vend bananskiverne i resten af abrikosflødeskummet.

Læg den nederste kagebund på et fad, og fordel halvdelen af bananfyldet derpå. Fortsæt med den midterste bund og resten af bananfyldet. Slut med den sidste bund, og pynt kagen med 2 deciliter abrikosflødeskum, og den revne chokolade.

Indsendt af
d.
16.06.07.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.