Rugmelsboller

Dejlig nem opskrift på hjemmebagte rugmelsboller med masser af kerner. Bollerne kan holde dig mæt i lang tid, og de smager skønt med al slags pålæg. Desuden er de fryseegnede, så man kan roligt bage en stor portion, så man har til længere tid.

Til 30 stk

Fedtfattig

Kom halvdelen af solsikkekernerne og femkornsblandingen i en skål, dæk dem med vand, og lad dem stå i blød natten over.

Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt honning, salt og rapsolie. Tilsæt dernæst solsikkekernerne og vandet, de har stået i blød i.

Tilsæt resten af solsikkekerner, og bland det hele godt sammen.

Tilsæt rugmel, havregryn og hvedemel. Rør det hele godt igennem, og lad dejen hæve i 30 minutter.

Hæld olie på hænderne, og form boller. Sæt dem på en plade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve i 30 minutter.

Bag bollerne i ca. 20 minutter ved 185 grader varmluft.

Lad rugmelsbollerne køle af på en rist.

Indsendt af
d.
25.07.07.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.