Rugmelsboller

Opskrift på rugmelsboller.

Ingredienser

Fedtfattig

Solsikkekernerne dækkes med vand og sættes i blød natten over, eller gives et hurtigt opkog og afkøles.

Gæren opløses i det lunkne vand. Tilsæt honning og salt. Tilsæt dernæst kernerne, og vandet de har stået i blød i. Tilsæt yderligere 50 gram solsikkekerner, og rapsolie, og bland godt sammen. Tilsæt rugmel, havregryn og hvedemel. Rør det hele godt igennem, og lad det hæve i 30 minutter. Hæld olie på hænderne og form boller, cirka 28-30 stykker. Sæt dem på en plade, og lad dem efterhæve i 30 minutter.

Bages i cirka 20 minutter ved 185 grader i varmluftsovn. Efter bagning tages de ud og stilles på en rist, beklædt med et viskestykke. Læg et viskestykke over bollerne til de er afkølede. Bollerne er velegnede til frysning.

Indsendt af
d.
25.07.07.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.