Marengskage

Dej

Marengs

Creme

  • Pynt: Jordbær, vindruer, ferskner eller lignende

Dejen:
Pisk melis i mindst 10 minutter over vandbad. Sigt mel og bagepulver sammen i en skål og bland mælken i. Kom margarine og æggeblommer i. Forsyn en bradepande med bagepapir og hæld dejen i.

Marengs:
Æggehviderne piskes stive og vanillesukker piskes i, så det bliver til guf. Nøddekerner (efter smag) knuses og vendes i guffet. Smør marengsen ovenpå dejen i bradepanden.

Bag kagen ved 150 - 160 grader i cirka ½ time på næstnederste trin. Prik kagen med en gaffel, hvis der ikke hænger dej på gaflen, er den bagt.

Creme:
Creme fraiche vendes i den piskede fløde sammen med 2 spiseskefulde vanillesukker. Halvdelen af cremen smøres på den kolde kage, den anden halvdel serveres særskilt. Pynt kagen med årstidens frugt eller frugt fra dåse. F.eks jordbær, grønne vindruer uden sten og dåseferskner.

Servering:
Man kan dele kagen op, alt efter hvor mange gæster man har, og fryse resten. Kagen kan også serveres hel på en bageplade beklædt med staniol. Man kan vende marengsen nedad, og få bagepapiret af, men man kan også vende den med marengsen opad, og kun tage det synlige papir af.

Indsendt af
d.
06.09.07.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.