Norsk fyrstekage

Dej

Fyld

  • 120-200 gram fintknuste mandler (ikke smuttede)
  • 125 g flormelis
  • 1 dl vand

Alle ingredienserne æltes sammen til en ensartet masse, fedtstoffet skal ikke blødgøres først. Dejen skal deles i to portioner.
1. del er til bund og kanter. Bunden rulles ud og lægges i en tærteform, cirka 20 cm i diameter. Rør fyldet sammen og kom det ovenpå. 2. del rulles ud, skæres i strimler og lægges i tern ovenpå fyldet. Bages på nederste rille, i cirka 25 minutter ved 200 grader.

Serveres gerne lun med creme fraiche, evt. med lidt vanille i, eller flødeskum.

Den bliver ikke ringere af at stå. Kan også fryses og så lunes igen.

Indsendt af
d.
07.09.07.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.