Varme hveder

Til Store Bededag er det tradition at spise hveder. Lav dem selv med denne opskrift.

Til 12 stk

Pensling

Udrør gæren med lunkent vand. Smuldr fedtstoffet i melet. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt igennem. Sæt den lunt til hævning ca. 30 min.

Ælt dejen igennem og tril den til en tyk pølse. Del pølsen i 12 stykker. Tril hvert stykke til en bolle. Læg bollerne med 1 1/2 cm's mellemrum i en smurt ikke for stor bradepande. En stor bradepande kan laves mindre med alu-folie.

Efterhæv hvederne over damp ved at sætte bradepanden over en gryde med kogende vand i ca. 20 min.

Tænd ovnen på 200 grader. Pensl hvederne med mælk eller kaffe og bag dem midt i ovnen i ca. 20 min.

Bræk hvederne fra hinanden, når de er bagt, flæk dem, når de er afkølet, og rist dem gyldne på en flad brødrister, i ovnen ved 250 grader eller under grill, til de er sprøde og lysebrune.

Indsendt af
d.
03.05.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.