Sunde grovboller

Super sunde grovboller med akaciehonning, speltmel, solsikkekerner og havregryn. Man kan komme enten gulerod eller æble i, og de smager fantastisk med f.eks. smør, ost eller pålæg i madpakken.

  • Helt tæt på en af de lækre grovboller.
  • Man kan fornemme den grove struktur med både kerner, havregryn og groft mel.

Til 10 stk

Fedtfattig

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt olie, honning, solsikkekerner, salt og havregryn, og rør godt rundt.

Skræl gulerødderne, og riv dem på et rivejernet. Rør det i dejen.

Tilsæt det grove mel, og rør hvedemelet i lidt ad gangen. Tilsæt evt. mere mel, indtil dejen lige hænger sammen i en klump. Dejen skal være lidt klæbrig. Lad den hæve tildækket i 30 minutter, til den har dobbelt størrelse.

Uden at slå dejen ned formes med våde hænder, eller to spiseskeer, boller, som sættes på bagepapir på en bageplade.

Tænd ovnen på 200 grader. Lad grovbollerne efterhæve, indtil ovnen er varm.

Pensl evt. bollerne med mælk eller vand, og bag dem i 15-20 minutter, til de er let gyldne.

Indsendt af
d.
03.11.07.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.