Louises boller

Louises gode grundopskrift på boller er let at variere, som man ønsker. Brug f.eks. blot hvedemel til børnefødselsdage og bland det ellers med f.eks. fuldkorn, rug- eller speltmel for grovere udgaver. Tilsæt også gerne frø og kerner.

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 1 spsk salt
  • 750 g mel (bland f.eks. hvedemel og andre meltyper)
  • 5 dl vand (evt. mere, alt efter mel type)
Fedtfattig

Gæret smuldres i en skål, og saltet drysses over. Når gæren begynder at smelte røres rundt, til det er helt flydende. Vandet tilsættes og derefter melet.

Æltes til en let fugtig dej, der slipper skålen.
Hæver i ½ time - eller til dobbelt størrelse.
Dejen trilles til boller og stilles til hævning i 1 time.

Pensles med vand og stilles i en forvarmet ovn på ca. 180 g. i ca. 15 min.

Ønskes bollerne ekstra sprøde, så stil en ildfast skål med vand i bunden af ovnen.

Som variation kan man f.eks. lave dem til hvidløgsflutes ved at tilsætte knust hvidløg i den opblødte gær og forme dejen til 2 flutes.

Man kan også putte solsikkekerner, rosiner, revne gulerødder o.s.v. i efter smag og behag.

De kan også laves til pizzaboller.
Dejen tilsættes pepperoni i små stykker, paprika, fetaost (den fedtfattige selvfølgelig), parmesanost, pølsestykker m.v og bollerne pensles med tomatpure m/ reven ost på.

Indsendt af
d.
25.01.03.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.