Chokoladekage med chili-appelsin sirup

En meget detaljeret opskrift på en anderledes chokoladekage.

Bund

Chili-appelsinsovs

Bund:
Kom vand og 250 gram sukker i en gryde, og lad det koge indtil sukkeret er smeltet. Tag gryden af varmen. Hak chokoladen og kom den i sukkervandet. Rør den i, indtil chokoladen er smeltet. Tilsæt margarinen lidt efter lidt. Pisk æggene sammen med 90 gram sukker, indtil blandingen er lys og luftig. Kom chokoladeblandingen i æggeblandingen, og rør det hele langsomt sammen. Kom mel i dejen og hæld den i en smurt 23 cm form. Bag kagen ved 180 grader i 30-40 minutter, eller indtil kagen er blevet fast. Tag kagen ud og lad den køle lidt af, pak den derefter ind i sølvpapir eller plastfilm.

Chili-appelsinsovs:
Riv appelsinskrællen og kom den i en gryde sammen med sukkeret. Lad dette koge, under omrøring, indtil sukkeret er smeltet. Hak chilien meget fint, og kom den i gryden. Lad det simre i 1-2 minutter. Pisk margarinen og kom det i sovsen. Server sovsen kold eller varm sammen med kagen. Godt er det at have fløde til.

Indsendt af
d.
26.12.07.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.